das lang geleden

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos

13 Juli 2006 | Zwitserland, Genève

mmm, al bijna een maand geleden dat ik wat opgeschreven heb. Dacht dat het korter was... Maar goed ik was druk, dus dat is op zich goed.
Eerst maar eens vertellen hoe het met de stage gaat. De spoelen die we voor onze opstelling ontworpen hebben zijn al weer een tijdje klaar. En met 1 sample hebben we goede metingen kunnen doen, alleen dat kostte wel wat moeite. Alle andere samples doen het eigenlijk niet en dat zijn nu juist de interesante...
De moeite die het allemaal kostte komt op het volgende neer. Onze laser ging kapot (gelukkig kwam dezelfde dag een nieuwe), we hebben ons lab verhuisd en hebben nu een nieuwe gestabiliseerde tafel, grappig dingetje. Ook moest onze versterker een keer gerepareerd worden. In ieder geval genoeg om je bezig te houden en er waren vast nog wel meer dingen, zoals een lek in het vacuum systeem wat we moesten plakken.
Nu was de drukte hier niet echt de reden dat ik niet heb geschreven. Dat was natuurlijk omdat Maria weer langs kwam. Gisteren hebben we nog even mijn verjaardag gevierd en toen is ze naar Chamonix gegaan. Super leuk dat ze er was, hebben nog wat kunnen klimmen en zwemmen (echt fijn met dit weer). Verder zijn we nog naar Lausanne gefiets. Niet echt een super mooie stad, maar je wordt er wel moe van. Verder zijn Hans en Gerben ook nog een avondje langs geweest en Rob ook nog. Wel druk, maar ook erg gezellig.
Nu ben ik vooral bezig om mijn verslag te schrijven en tussendoor nog een paar metingen van onze samples met de atomic force microscoop gedaan. Dat is een soort puntje waarmee je heel precies een oppervlak mee kan aftasten. Zodat je atomen bijna kan zien.
Nu nog een weekje en dan is het alweer vakantie. Daar heb ik wel zin in. Nog even de laatste loodjes.

• 13 Juli 2006 - 19:22

Henk:

Fijn dat je een leuke verjaardag hebt gehad.
    Ik merk dat het onderzoek erg leerzaam is. Van fout zoeken leer je nu eenmaal erg veel.
    Succes met de afronding van je stage.

• 14 Juli 2006 - 05:26

Lia:

Hoi Jos,
    Wat fijn voor je dat je het zo naar je zin hebt daar in Zwitserland,je studie, je onderzoek, je verjaardag(nog van harte) 23 jaar alweer? (ga even van Hans en Ivo uit), en het laatste natuurlijk maria als als ik het goed heb het belangrijkste? Wij zijn ook weer an het werk dus was het niet opgevallen dat het alweer een tijd geleden was Jos aar een hele prettige vakantie gewenst. Ga je nog iets leuks doen? groetjes van Lia en natuurlijk ook van Fred en ik moest je ook de groeten doen van Ivo en Femke.

tot mails Lia

• 14 Juli 2006 - 09:02

Rob:

Succes met de laatste loodjes. En dan lekker de Alpen in!

• 14 Juli 2006 - 17:13

Francis:

Jos succes met het schrijven van je verslag. Straks lekker de bergen in veel plezier